Vrouwensalade-avrat salatasi.
- Turks, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-03-2010
Heerlijk frisse salade,met heel weinig calorieën ,zou het daarom zijn dat deze salade "vrouwensalade" genoemd wordt?Geen idee.
Ingrediënten 4 personen
* 4 grote,smakelijk tomaten,ontveld,zonder zaadjes en in blokjes van 1 cm,* 0.5 komkommer,geschild,van zaadlijsten ontdaan,in blokjes van 1 cm,
* 1 groene puntpaprika,in blokjes van 1 cm,
* 3 knoflookteentjes,fijngehakt,
* 1 bos lente-uitjes,in dunne ringetjes,
* 1 bos bladpeterselie,fijngehakt,
* 2 takjes verse munt,fijngehakt,
* 1 granaatappel,
* 1 eetl vers limoensap,
* 1 theel suiker,
* 0.5 theel chilipoeder,
* zout.
Benodigdheden
grote kom - serveerschaal.Bereidingswijze
Meng de tomaat,lente-ui,komkommer,paprika,peterselie,knoflook en munt in de grote kom.
Snij de granaatappel in vieren,druk de buitenkant van de schil naar binnen,de vruchtjes laten nu gemakkelijk los van de schil en de zachte huid,vang ze op in een kommetje en meng er het limoensap en de suiker door en breng om smaak met de chilipoeder en wat zout.
Schep het granaatappelmengsel door de salade en doe deze over in een een mooie schaal.
Bron
Ula.
Serveertip
Is lekker als licht voorgerecht met een stukje Turks brood,als lunchgerecht of als bijgerecht bij de maaltijd.
Laatste reacties
Hoi, Ik heb je salade gisteren gemaakt als bijgerecht. Helaas kon ik nergens een granaatappel kopen, dus zonder granaatappel gemaakt. De salade was heel erg lekker en ga ik zeker vaker maken. Nogmaals bedankt voor het recept. Groet, Petra
Dit ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor het recept. Groeten, Petra
wat een prachtig recept. Meegenomen, bedankt. Groetjes Anna.