Pittige champignons met ham en taugé in pindasaus

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-03-2010
  • Pittige champignons met ham en taugé in pindasaus

    Pittige champignons met ham en taugé in pindasaus

    Pittige champignons met ham en taugé in pindasaus

Lekker als lunchgerecht, maar ook als borrelhapje heel geslaagd. Voor 2 personen ook lekker met rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram kleine champignons -
sap van ½ citroen -
zout -
2 eetlepels pindakaas -
1/2 dl melk -
1 eetlepel zoete ketjap -
sambal naar smaak -
1 theelepel suiker -
½ eetlepel zonnebloemolie -
100 gram gekookte achterham in reepjes -
100 gram taugé -
1 sjalotje -
1 eetlepel zonnebloemolie -
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sjalotje pellen en snipperen. Taugé schoonmaken. Champignons schoonmaken.
Water met zout aan de kook brengen. Champignons hierin plm. 3 minuten koken. Afgieten en goed laten uitlekken.
Olie verhitten in pannetje. Sjalotsnippers hierin even zachtjes bakken tot ze glazig zien.
Pindakaas en melk toevoegen. Aan de kook brengen. Eventueel nog melk toevoegen tot licht gebonden pindasaus ontstaat. Op smaak maken met ketjap, sambal en suiker.

Bereidingswijze

Ham even bakken in droge koekenpan. Taugé 1 minuut meebakken. Champignons, taugé en ham door de pindasaus roeren.

Serveertip

Lekker als borrelhap met plakjes stokbrood. Voor 2 personen lekker als hoofdgerecht met rijst.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 28-03-2010

Hallo Petra, Gisteren dit hapje gemaakt. Zaterdag heet hier brooddag.Altijd een lekker soepje en een makkelijk hapje erbij. Dit keer kippensoep met jouw pittige champignons en een lekker broodje. Het was een SUCCES! Dit recept houden we erin. groetjes, Jos

professoroud avatar
professoroud 22-03-2010

Hallo Petra, Dit lijkt weer een heerlijk hapje. Heb het in mijn kookboek gezet. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten