Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

    Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

    Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

  • Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

    Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

    Abrikozenkwarktaart met amaretto en amandelen gebakken in de oven

Lekkere sappige taart. Heerlijk door de kwark en de amaretto. Een aanrader! In plaats van abrikozen kun je ook appel gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zachte boter
150 gram suiker -
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout -
3 eieren
1 flink borrelglas amaretto
250 g kwark -
1 liter blik abrikozen
50 gram geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Springvorm 24 cm

Bereidingswijze

Laat de abrikozen goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in en bestuif de vorm met bloem of paneermeel.
Roer de boter, de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door. Meng kwark, zout en amaretto erdoor.
Spatel dan het zelfrijzend bakmeel er luchtig door.Vul de bakvorm met het beslag. Strijk het iets glad en verdeel de goed uitgelekte abrikozen over het deeg. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker met geklopte slagroom met een vleugje amaretto.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten