HOE BAK IK EEN SPIEGELEI
- Multi-cultureel, Bijgerecht
- 10-20 min.
Past goed bij Nasi of Bami van de Chinees en ook bij een Zuid-Afrikaanse Mix Grill en niet de Hollandse uitsmijter te vergeten.
Ingrediënten
eierenolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 156,00 kcal |
Koolhydraten | 0,10 g |
Eiwitten | 6,15 g |
Vetten | 14,55 g |
Bereidingswijze
1. Verwarm olie in koekenpan op middelhoog vuur.
2. Doen eieren voorzichtig in pan en draai vuur op laag.
3. Schep steeds de on-gestold eiwit van eidooier, maar de eidooier moet heel blijven.
4. Bak tot eiwit gestold zijn en eidooier bijna gestold. (afhangend van eigen smaak, sommige mensen vinden een nog zachte eidooier lekkerder)
Serveertip
Kan garneert worden met paprikapoeder.
Tip:
Ik doe ook er welles een deksel op de koekenpan en dan is het klaar als alles goed gestold zijn.