HOE BAK IK EEN SPIEGELEI

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • HOE BAK IK EEN SPIEGELEI

    HOE BAK IK EEN SPIEGELEI

    HOE BAK IK EEN SPIEGELEI

Past goed bij Nasi of Bami van de Chinees en ook bij een Zuid-Afrikaanse Mix Grill en niet de Hollandse uitsmijter te vergeten.

Deel dit recept

Ingrediënten
eieren
olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 156,00 kcal
Koolhydraten 0,10 g
Eiwitten 6,15 g
Vetten 14,55 g

Bereidingswijze

1. Verwarm olie in koekenpan op middelhoog vuur.
2. Doen eieren voorzichtig in pan en draai vuur op laag.
3. Schep steeds de on-gestold eiwit van eidooier, maar de eidooier moet heel blijven.
4. Bak tot eiwit gestold zijn en eidooier bijna gestold. (afhangend van eigen smaak, sommige mensen vinden een nog zachte eidooier lekkerder)

Serveertip

Kan garneert worden met paprikapoeder.
Tip:
Ik doe ook er welles een deksel op de koekenpan en dan is het klaar als alles goed gestold zijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten