1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tajine van kip met gekonfijte citroen

Tajine van kip met gekonfijte citroen

Door: naus_marijke

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2010

Ingrediënten 5 personen


Knoflook , 4 teentje(s)
gevogeltebouillon, 1 blokje
verse koriander , 1 bosje
olijfolie
rode ui(en), 2
zwarte olijven, 20
saffraan , 1 dosis
citroen(en) natuur , 1
zout en versgemalen peper
kip van 1,5 kg , 1
gekonfijte citroenen, 4
korianderkorrels, 1 koffielepel


tajine van kip
tajine van kip

Tajine van kip met gekonfijte citroen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kip in stukken, hak de uien fijn, schil de knoflook, spoel de citroen af en snijd hem in 4.

Bereidingswijze

Fruit de gehele knoflookteentjes in wat olijfolie in een tajine of een kookpot , voeg de kip toe en laat bruineren.
Voeg vervolgens de ui, de citroenen, de saffraan, het bouillonblokje, wat water en de koriander toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Dek af en laat 45 min sudderen op een laag vuurtje. Voeg na 35 minuten de olijven toe en breng eventueel nog wat op smaak.

Serveertip

Bestrooi met koriander en dien op met couscous of rijst.


Tip : Dit gerecht kan ook met kip of varkensvlees worden bereid.

Franse witte wijn : Witte wijn, Wijn uit pays dOc, Cuvée Mythique

Bron

GB Recepten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top