Kip -tikka masala van jamie

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2010
  • Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

  • Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

  • Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

    Kip -tikka masala van jamie

Dit recept is uit een boek van Jamie Oliver. Maar ik heb het veranderd naar eigen smaak dus hieronder staat vermeld wat ik gebruikt heb. Het was super lekker! Ik heb de kip in de marinade gezet en ondertussen de rest klaargemaakt omdat ik het gelijk wilde eten. Heb je voldoende tijd zet dan de kip een nacht in de marinade. Het recept van Jamie vermelde 500 ml water. Ik heb het een hele tijd laten inkoken en ik moest op het laatst de saus binden met bloem. Dus ik heb bij dit recept 250 ml water vermeld, dat is ruim voldoende denk ik. De fotos zijn eigen fotos.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Ongeveer 700 gram kipfilet - in niet al te kleine stukken gesneden.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 eetlepel (room)boter.
  • 6 vette tenen knoflook
  • 2 grote uien – in stukjes gesneden-
  • Stuk verse gember (ongeveer 7cm)
  • 2-3 verse chilipepers (zaadjes verwijderd)
  • 1 eetlepel mosterdzaad (ik heb zwart mosterdzaad gebruikt)
  • 1 eetlepel paprikapoeder (ik heb "hot" Paprikapoeder gebruikt)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander.
  • 2 eetlepels garam masala poeder. + 1 extra eetlepel.
  • Klein blikje tomatenpuree.
  • 2 eetlepels gemalen amandelen (gekocht bij Turkse winkel)of gemalen cashewnoten. Of maal gewoon zelf.
  • 200 ml yoghurt (ik heb biologische yoghurt gebruikt).
  • 100 ml kookroom.( of gewone slagroom)
  • 250 ml water. (of meer of minder kijk zelf even hoe dik de saus is)
  • Zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Verse koriander – als garnering- (had ik niet dus ik heb peterselie en wat gedroogde koriander gebruikt).
  • Sap van ½-1 limoen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, wok of hapjespan, 2 kommen,Staafmixer/blender en/of mes.

Voorbereiding

  • Doe de knoflook, chili pepers, geschilde gember en 1 eetlepel olie in de kom van de staafmixer of blender en maal tot het kleine stukjes zijn (of snijd alles in hele kleine stukjes en roer de olie erdoor).
  • Verhit de 2e eetlepel olie in een koekenpan en doe de mosterdzaadjes erin, als ze uit de pan omhoog beginnen te "springen" giet je ze in een kom en voeg toe; Paprika poeder, komijn,gemalen koriander, 2 eetlepels garam masala poeder plus het knoflook/chili pepers en gembermengsel.
  • Neem de helft van dit mengsel en doe het in een andere kom.
  • Roer de yoghurt erdoor plus 2 theelepls limoensap.
  • Voeg de kip toe vermeng alles goed en laat afgedekt minstens een ½ uur marineren (of langer als je daar de tijd voor hebt).

Bereidingswijze

  • Terwijl de kip in de koelkast staat te marineren;
  • Smelt je de boter in de pan van de mosterdzaadjes.
  • Laat hierin de gesneden ui plus de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. zachtjes smoren, het mag niet bruin worden!
  • Voeg de tomatenpuree, gemalen amandelen plus het water toe.
  • Roer alles goed, zet het vuur even hoog tot het begint te pruttelen.
    Zet dan laag en laat het de saus zachtjes inkoken tot hij dikker is geworden.
  • Zet het vuur uit als de saus dik genoeg is.
  • Doe de gemarineerde kip met de marinade in een pan en laat hem gaar smoren in ± 15 - 20 minuten (kijk en proef!)
  • Verwarm de saus opnieuw als dat nodig is en roer de room en de 3e lepel garam masala erdoor.
  • Proef de saus, en voeg nog peper en zout naar smaak toe.
  • Zet het vuur hoog en als de saus kookt doe je er de kip bij nog even goed roeren en het is klaar.
  • Besprenkel het gerecht eventueel met wat limoensap(heb ik niet gedaan).
  • Wel nog wat gedroogde Koriander en peterselie over het gerecht gestrooid.

Bron

Jamie Oliver en zelf aangepast

Serveertip

  • Wij hebben er rijst bij gegeten en een simpele frisse komkommersalade. Super lekker maar je kan er natuurlijk van alles en nog wat bij nemen een lekkere salade bvb.
  • Volgende keer voeg ik nog wat andere ingrediënten toe (bvb verse paprika, verse of en blik tomatenblokjes.. mmm..ik kan voorlopig vooruit!)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marikag avatar
marikag 20-04-2013

Zojuist heerlijk gesmuld van dit gerecht. Ik heb het ook geserveerd met witte rijst en simpele komkommersalade, en daarnaast nog mangochutney. Dat smaakt er perfect bij. Bedankt voor dit goede recept!

gerrie19 avatar
gerrie19 31-08-2012

Gisteren dit recept gemaakt heeeeeeerlijk,had amper aan genoeg.Man en zoon bleven maar opscheppen volgende keer maak ik een groter portie.

hyacintje avatar
hyacintje 20-04-2012

We hebben je kip masala gemaakt en het was heerlijk! Gaat zeker vaker op tafel komen, bedankt!

hambre avatar
hambre 22-05-2010

Ik neem je recept mee. Het ziet er lekker uit. Dank je wel, ik laat je weten hoe het smaakte. Groetjes Wendy

susan56 avatar
susan56 22-03-2010

Het ziet er erg lekker uit dus ik neem je recept mee, bedankt. gr. Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten