1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Ratatouille
  5. ratatouille

ratatouille

Door: chimpie96

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2010

Ingrediënten 8 personen


1 middelgrote aubergine
1 eetlepel zout
1/4 kop olijfolie
2 grote uien,in ringen
3 fijngewreven teentjes knoflook
2 groene paprikas, in repen
4 middelgrote zucchini of courgettes, in stukken
2 middelgrote tomaten, in parten
1/4 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1/2 theelepel tijm
1 laurierblad
2 eetlepels peterselie, fijngehakt



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in dikke plakken en dan in kleine stukken.
Bestrooi ze met zout en laat ze 1/2 uur staan.
Spoel de stukken aubergine af en droog ze met keukenpapier.
Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin de uien en de knoflook ongeveer 2 minuten.
Voeg de paprikas toe en laat nog 2 minuten doorbakken, daarna de aubergine en bak 3 minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren.
Doe er de zucchini of courgettes bij en laat het al roerend 3 minuten meebakken, dan de tomaten, zout, peper, tijm en het laurierblad.
Laat zonder deksel 40 minuten sudderen tot de groenten mals zijn.
Haal het laurierblad eruit.
Deze schotel kan vantevoren gemaakt worden.
Strooi de peterselie er vlak voor het opdienen overheen.
Ratatouille kan ook koud gegeven worden als voorgerecht.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top