Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

  • Indiaas, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2010
  • Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

    Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

    Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 l yoghurt
2 el melk
snufje saffraan
150 g kristalsuiker
2 el rozenwater
sap van 2 sinaasappels
2 kardemompeulen, gekneusd
100 g gedroogde (sappige) of 300 g verse abrikozen
50 g pistachenoten, grofgehakt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een hangop van de yoghurt.
Verwarm 2 el melk met de saffraan in de magnetron, en laat in de koelkast staan tot de hangop klaar is.

Bereidingswijze

Roer de hangop los met de suiker, de saffraanmelk en het rozenwater, en bewaar in de koelkast.

Doe het sinaasappelsap met wat suiker en de kardemom in een pannetje met de abrikozen en laat 5 minuten pruttelen, haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met suiker.

Verdeel de shrikhand over 4 schaaltjes, schep de abrikozen en sinaasappelsap erover, en garneer met de pistachenoten.

Bron

Ainsley Herriott

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten