Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

Door: chipotle

  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-03-2010

Ingrediënten 4 personen


1 l yoghurt
2 el melk
snufje saffraan
150 g kristalsuiker
2 el rozenwater
sap van 2 sinaasappels
2 kardemompeulen, gekneusd
100 g gedroogde (sappige) of 300 g verse abrikozen
50 g pistachenoten, grofgehakt


Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom
Shrikhand met saffraan, gepocheerde abrikozen en kardemom

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een hangop van de yoghurt.
Verwarm 2 el melk met de saffraan in de magnetron, en laat in de koelkast staan tot de hangop klaar is.

Bereidingswijze

Roer de hangop los met de suiker, de saffraanmelk en het rozenwater, en bewaar in de koelkast.

Doe het sinaasappelsap met wat suiker en de kardemom in een pannetje met de abrikozen en laat 5 minuten pruttelen, haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met suiker.

Verdeel de shrikhand over 4 schaaltjes, schep de abrikozen en sinaasappelsap erover, en garneer met de pistachenoten.

Bron

Ainsley Herriott



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top