Tilapia-groenteschotel met rijst
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijk, eenvoudig en snel visgerecht uit de oven. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com.
Met dit gererchtje heb ik deelgenomen aan de Life tastes good champignonship in 2010.
Het is mijn meest ondergewaardeerde recept op Smulweb.
Ingrediënten 4 personen
400 gram Tilapiafilet;300 gram fruit de m;
150 gram Gamba's;
1 fijngesneden paprika;
1 in blokjes gesneden courgette;
1 gesnipperde ui;
1 in ringen gesneden prei;
100 gram peultjes;
Ingrediten voor de kruidenboter:
200 gram roomboter;
4 teentjes knoflook;
citroensap;
peterselie;
dille;
bieslook;
peper en zout.
Benodigdheden
Oven op 200 graden, aluminiumfolie.Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Groentes met uitzondering van de peultjes fijnsnijden
Bereidingswijze
4 stukken aluminiumfolie invetten met olijfolie, Tilapiafilet in het midden leggen en een mengsel van alle overige ingrediten er boven op leggen. Kleine klontjes kruidenboter verdelen over het mengsel.
Pakketjes dichtvouwen en in een voorverwarmde oven op 200C ongeveer 30-40 minuten garen.
Het gerechtje is ook prima te maken in aardenwerk mini-pannetjes.
Serveertip
Serveren met puree of rijst en een glas witte wijn. Of rode als je dat lekkerder vindt.