Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-03-2010
  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

  • Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

    Een uitgebreide jachtschotel !Dit gaat er wel altijd in

De bereiding van het gerecht bestaat uit drie delen :
marineren van het vlees
bereiden van de schotel
serveren met aardappelpuree
Het gerecht is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Wel wat werk, maar oh zo lekker !!

Deel dit recept

Ingrediënten
Marinade
Het vlees gaan we lekker marineren in een smakelijk mengsel :

1,5 kg runder braadlappen
sterke mosterd
appelstroop
worcester sauce
gembersiroop
trappistenbier
knoflook
limoenen

De volgende dag, de voorbereidingen voor het koken gaan beginnen.
Prepping (mise en place)

1 kilo runder gehakt
1,5 kilo runder braadlapjes, gemarineerd
5 grote aardappelen
7 tomaten
1 knoflookbol
5 blaadjes laurier
2 eetlepels zwarte peperkorrels
2 eetlepels kristalzout
7 kruidnagelen en 7 jeneverbessen
7 dikke uien
2 groene paprikas
200 gram crème fraîche
2 glazen rode wijn
800 ml wild fond (of bouillon)
3 appels
500 gram champignons
5 stukjes peperkoek (ontbijtkoek)
5 penen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

We snijden de knoflook fijn, door ze eerst te pellen en daarna fijn te
snijden.
In een grote kom voegen we de ingrediënten samen. We starten met de
fijngesneden knoflook.
Nu flink wat mosterd.
Gembersiroop.
Twee eetlepels appelstroop.
En halve fles worcester sauce.
Een flesje trappistenbier.
Drie limoenen uitknijpen.
Mmmm.

We snijden het vlees in blokjes van 3 bij 3 cm.
Het vlees gaat in de marinade.
Goed mengen.
De kom afdekken en hij gaat nu 24 uur de koelkast in.

De champignons zijn nu afgeborsteld, en kunnen gesneden worden
In een jachtschotel willen we grotere stukken groenten etc. terugvinden, en
daarom snijden we de champignons, paprika, aardappelen, appels en penen wat
grover.
In tweeën.
De penen schillen we en ontdoen we van het achtereindje.
Daarna in grote stukken snijden. Probeer ze allemaal qua volume even groot
te snijden, dan zijn tegelijk gaar.
De aardappels schillen we.
En in grote stukken van ongeveer gelijke grootte.
Ik leg ze even weg in een kommetje afgevuld met water. Dan blijven ze mooi
geel en zuigen ze zelfs nog wat water op.
De paprikas ontdoen we van het zaadhuis.
En in grote stukken snijden.
De uien maken we schoon en snijden we in kleine stukken, want de uien gaan
we dadelijk bruinen.
De knoflook pellen we en snijden we fijn.
De kruidnagelen, jeneverbessen, zwarte peperkorrels gaan we fijnmalen met
behulp van het kristalzout.

Bereidingswijze

Het koken
We kunnen nu beginnen met koken. En daarom zet ik een grote braadpan op een
middel hoog vuur en kunnen de uien gebruind worden.
Ik gebruik 2 klontjes boter (50 gram) en 100 ml olijfolie.
De uien moeten goed zacht worden en lekker bruinen. Je gelooft niet hoeveel
suikers er in uien zitten.
En die suikers worden gemaakt wanneer de we ui bruinen, waarbij de sterke en
scherpe smaak van de ui weggaat.
Je krijgt een heel lekkere basis voor allerlei sauzen.

Het gehakt kan erbij. Het hoeft niet bruin te worden gebakken. Immers door
de lange stooftijd (tenminste 8 uur) wordt het gehakt sowieso gaar.
Wat ik zoek is een zacht gehakt, dat sappen uit de ui opneemt. En daarom
zachtjes inroeren en niet bruin laten worden.
Groenten die lang moeten garen gaan nu onderop in de pan. Te beginnen met de
penen.
En de aardappelen.
Als smaakversterker : Knoflook.
Tomaten.
Circa 2 glazen rode wijn.
De laurierblaadjes en gestampte kruidnagelen jeneverbessen en het zout.
Het gemarineerde vlees.
En het wild fond.
Zo. Nu de deksel erop. Zet de pan op zo laag mogelijk vuur, en ik heb er
zelfs een vlamverdeler onder gezet.
We moeten heel zachtjes het geheel aan de kook brengen. Echt heel zachtjes
stoven.

Na 2 uur stoven haal ik wat bakvet weg. Teveel bakvet maakt het gerecht te
zwaar.
En weer een uur later : De rest van de spullen kan er bij.
De champignons :
Paprika.
Ontbijtkoek :
De appeltjes snijd ik in stukken en voeg ik aan de saus toe.

Bron

Aschwin

Serveertip

Geserveerd met vers gemaakte aardappelpuree, waar men de crème fraîche doorheen mengt.

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 06-11-2012

Marielle ik heb het recept aangepast.Ik heb het wel goed in mijn map met opgeslagen recepten staan. Dus, nu staat het goed hier.Bedankt voor je opmerking. Groetjes Willeke.

1marielle avatar
1marielle 06-11-2012

Hoi. In je recept staat Creme fraiche, moet die door de aardappelpuree?? Ik zie hem namelijk nergens bij de bereidingswijze staan.... De fijngemalen kruidnagelen ed. wanneer voeg je die toe?? Ik hoop dit recept volgende week te maken! Lijkt me erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten