1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gerookte eendenborstsalade met sinaasappelgelei.

Gerookte eendenborstsalade met sinaasappelgelei.

Door: jocucina

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-03-2010

Ingrediënten 4 personen


2 el balsamicoazijn, 50 ml olijfolie, 1/2 sjalotje, fijngesneden, 1/2 el fijngesneden peterselie, 4 g gelatineblaadjes, 250 ml sinaasappelsap, 25 g suiker, 125 g gemengde sla, 100g gerookte eendenborst, in dunne plakjes.



Klassieke combinatie van eend en sinaasappel, maar dan net even anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de azijn in een kom,voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Week de gelatine in koud water. Kook de sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost.
Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Meng de sla met de dressing. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden.
Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jocucina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top