2 el balsamicoazijn, 50 ml olijfolie, 1/2 sjalotje, fijngesneden, 1/2 el fijngesneden peterselie, 4 g gelatineblaadjes, 250 ml sinaasappelsap, 25 g suiker, 125 g gemengde sla, 100g gerookte eendenborst, in dunne plakjes.
Klassieke combinatie van eend en sinaasappel, maar dan net even anders.
Doe de azijn in een kom,voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Week de gelatine in koud water. Kook de sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost.
Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Meng de sla met de dressing. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden.
Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.