Minitaartje met rabarber en aardbeien

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2010
  • Minitaartje met rabarber en aardbeien

    Minitaartje met rabarber en aardbeien

    Minitaartje met rabarber en aardbeien

Heerlijk die frisse smaken van rabarber en aardbeien met een vleugje zoet van de custard

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
120 gram magere kwark
2 eetlepels zonnebloemolie
120 gram bloem
zout
boter om de vormpjes in te vetten
250 gram rabarber (of 6 eetlepels kant-en-klare compote)
50 gram suiker
1 eetlepel custard
150 gram aardbeien
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kwark met de olie en voeg de bloem met wat zout toe. Kneed het tot een stevig deeg.
Vet 4 of 6 kleine quichevormpjes in met boter en doe er het deeg in. Prik het deeg een paar keer in met een vork.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven, laat ze wat afkoelen en haal ze uit het vormpje.

Bereidingswijze

Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van + 2 cm. Kook de rabarber met aanhangend water met de suiker en de custardpoeder 5 minuten. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Houd 4-6 aardbeien achter voor decoratie en snijd de rest in kleine stukjes. Meng dit door de hete rabarber.
Laat de rabarber afkoelen tot lauwwarm en schep het mengsel in de taartbodems.

Bron

zuivelonline.nl

Serveertip

Eet de taartjes lauwwarm of koud.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten