1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Top: nougat glacé !

Top: nougat glacé !

Door: ecureuil

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-03-2010

Ingrediënten 6 personen


2 eieren, 80 g + 2 eetlepels fijne suiker, 65 g honing, 65 g amandelen, 50 g ongezouten pistachenoten, 2,7 dl slagroom


Verder heb je nodig


Cakevorm, liefst siliconen van 1 liter, mixer

Top: nougat glacé !
Top: nougat glacé !
Top: nougat glacé !
Top: nougat glacé !

De lekkerste die ik ooit geproefd heb!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de vliesjes van de amandelen : giet er zoveel kokend water op dat ze ruim onder water staan. Na 2 minuten afgieten en afspoelen met koud water. Wrijf de vliesjes eraf.Goed droog maken.

Bereidingswijze

Gril de amandelen in een tefalpan, voeg een afgestreken eetlepel suiker toe en laat ze zachtjes karameliseren. Idem voor de pistachenootjes. NIET stiekum proeven, is heet!!
Af laten koelen. Klop intussen de eiwitten stijf. Breng de honing aan de kook en giet deze, al kloppend, in een dun straaltje bij de eiwitten.
Klop de eidooiers met de suiker licht en schuimig en spatel door de eiwitten. Klop de slagroom stijf en spatel door de eimassa. Hak de noten grof en spatel door de massa.

Schep in de vorm ( je houdt wat over voor een klein bakje) en zet minstens 6 uur in de diepvries.

Serveertip

Serveer bv. met een beetje frambozencoulis of wat vers rood fruit.

Bron

Vriendin (Sophie)



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top