Pasta met italiaanse gehaktballetjes

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-03-2010
  • Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

  • Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

  • Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

  • Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

    Pasta met italiaanse gehaktballetjes

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.

Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken.

Eet smakelijk!

Jos

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.)
500 gr. h.o.h. gehakt
1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden
2 blikken gepelde tomaten in blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 ui
2 teentjes verse knoflook
Verse Basilicum
1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom
2 flinke theelepels Bruine suiker
1 ei
Eventueel paneermeel
Boodschappen bestellen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hobbeles avatar
hobbeles 11-07-2016

Heerlijk recept, net gegeten, komt zeker vaker op tafel !

Doekmeister avatar
Doekmeister 30-10-2015

Net gemaakt en gegeten, heerlijk recept!!! Heel erg bedankt!!

Marshmallow05 avatar
Marshmallow05 21-08-2014

Afgelopen weekend gemaakt, heeft heerlijk gesmaakt.

Nadser avatar
Nadser 20-03-2013

Ga je gerecht vanavond maken, ziet er lekker uit! Je zou alleen de ingrediënten even aan kunnen passen, de ui staat er niet tussen ;) Dus met de app komt de ui niet in je winkelwagen!

jeanne1964 avatar
jeanne1964 17-08-2012

we hebben het afgelopen dinsdag gegeten, en het viel goed in de smaak. dit gaan we vaker eten, en daar is onze jongste dochter weer blij mee want die is gek op italiaans eten. groeten jeanne

fransel1 avatar
fransel1 15-08-2012

Ik maak dit vaker,maar dan met alles vers uit mijn moes en kruidentuin. Olie bij het koken heeft geen zin omdat olie een ander sg heeft dan water en boven blijft drijven. Beter is om als de saus klaar is de pasta uit het kookvocht te scheppen en in de saus te doen.Het aanhangend vocht voorkomt dan het zg plakken.Plakken gebeurt pas na het afgieten. groeten fransel.

Herope avatar
Herope 13-08-2012

Ga het vanavond maken, lijkt mij inderdaad erg lekker en snel klaar!

orphan avatar
orphan 13-08-2012

lijkt mij ook wel lekker en zeker met dit mooie weer ga het zeker maken deze week

jiwi avatar
jiwi 13-08-2012

Volgens mij is deze pastasaus ook te maken met rul gebakken gehakt voor een lasagna. Ga het eens proberen.

JosevG avatar
JosevG 19-06-2012

Ook mij lijkt het lekker. Zal het vanavond eens proberen. Benieuwd wat mijn kids ervan vinden...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten