
1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.)
500 gr. h.o.h. gehakt
1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden
2 blikken gepelde tomaten in blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 ui
2 teentjes verse knoflook
Verse Basilicum
1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom
2 flinke theelepels Bruine suiker
1 ei
Eventueel paneermeel
Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst.
Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken.
Eet smakelijk!
Jos
hobbeles 11-07-2016
Heerlijk recept, net gegeten, komt zeker vaker op tafel !
Doekmeister 30-10-2015
Net gemaakt en gegeten, heerlijk recept!!! Heel erg bedankt!!
Marshmallow05 21-08-2014
Afgelopen weekend gemaakt, heeft heerlijk gesmaakt.
Nadser 20-03-2013
Ga je gerecht vanavond maken, ziet er lekker uit! Je zou alleen de ingrediënten even aan kunnen passen, de ui staat er niet tussen Dus met de app komt de ui niet in je winkelwagen!
jeanne1964 17-08-2012
we hebben het afgelopen dinsdag gegeten, en het viel goed in de smaak.
dit gaan we vaker eten, en daar is onze jongste dochter weer blij mee want die is gek op italiaans eten. groeten jeanne