1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Kniepertjes
  6. Kniepertjes (80 stuks)

Kniepertjes (80 stuks)

  • Nederlands, Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-03-2010

Ingrediënten


500gr witte bloem
500 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 borrelglaasje vieux of rum(optioneel)
200 gram roomboter
2 tl kaneel of gemalen anijs


Verder heb je nodig


Kniepertjes- of oublieijzer


Die overheerlijke rolletjes van oud en nieuw.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de bloem, suiker, vanillesuiker goed door elkaar.
Vorm daarna een kuiltje en meng daarin de eieren, de vieux en de vooraf gesmolten boter.
OP smaak brengen met kaneel of anijs.
Het beslag afmaken met lauw water tot het de dikte heeft van pannenkoekbeslag .
Het ijzer verhitten en voor het eerste rolletje licht invetten. (dit is daarna niet meer nodig)
Een klein beetje beslag in het ijzer gieten, ijzer dichtknijpen en het rolletje lichtbruin laten bakken (ca. 75 sec)
Met een vork het koekje uit het ijzer nemen en direct om een steel van pollepel rollen en af laten koelen.
Tijdens het bakken zo af en toe door het beslag roeren en zo nodig lauw water toevoegen als het teveel is ingedikt.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Overlevering



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkevanjou


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkevanjou
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top