1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. ROERBAK VARKENSVLEES MET GROENTEN

ROERBAK VARKENSVLEES MET GROENTEN

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-03-2010

Ingrediënten 3 personen


500 g varkensvlees in reepjes
60 ml Worcester of hoisin-saus
1 e sojasaus
1 e geraspt gemberwortel
2 teentjes knoflook, fijn
3 e tomaten ketchup
1/2 t Chinese vijfkruiden poeder
1 e sesamolie
4 jonge preien, in ringen
125 g sperziebonen, in reepjes



Varkensvlees is ideaal voor roerbak gerechten. Het meest geschikte delen zijn de haas of hamlappen.
Deze recept is ook geschikt voor skottelbraai.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vermeng Worcestersaus of Hoisin saus met sojasaus, gember, knoflook, tomaten ketchup en vijfkruiden poeder.
2. Marineer het vlees voor 20 - 30 min.
3. Haal vlees uit marinade en bewaar marinade.
4. Bak varkens reepjes in sesamolie tot net gaar en goud bruin.
5. Voeg groente erbij en roerbak tot net gaar.
6. Voeg marinade erbij en roerbak op hoog vuur tot door en door warm.

Serveertip

Serveer met rijst.

Variatie:
Groenten zoals wortels, witte kool en kleine maïskolven is ook geschikt voor deze gerecht.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top