1. Home
  2. Recepten
  3. citroenpaaskoekjes

citroenpaaskoekjes

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2010

Ingrediënten


1 citroen, schoongeboend
200 g zelfrijzend bakmeel
125 g boter
125 g basterdsuiker
1 ei

bloem, om te bestuiven


Verder heb je nodig


Bakpapier,
deegroller, uitsteekvormpjes, siliconenbakvorm haas


paashaaskoekjes

paas-haas

paas-haas
pasen
pasen

Voor vreugde. het maken van paaskoekjes met of zonder kinderen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het citroenrasp en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. 2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot cm dik. 3. Leg de siliconenbakvorm met de open kant op het deeg en snijd met een mesje langs de rand. Snijd van het deeg, nu in de vorm van een haas, nog een randje van 1/2 cm af zodat het in de bakvorm past. Leg het in de bakvorm. Steek uit de rest van het deeg met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes of rol het deeg tot een worst en snijd daar plakken van. 4. Leg de paashaasvorm en de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 12-15 min. gaar en goudbruin. Laat de koekjes en de paashaas (in de vorm) afkoelen.

Bereidingswijze

U kunt ook zelf paassjablonen tekenen. Doe dit op een stuk karton, knip ze uit en leg ze op het uitgerolde deeg. Gebruik een scherp mesje om de vormen uit het deeg te snijden.

Serveertip

Versiertips: 1. Breek 1 reep witte of melkchocolade (100 g) in stukjes in een metalen kom of pan. Hang deze boven een pan kokend water. Laat de chocolade smelten, roer af en toe. Bestrijk de koekjes ermee. 2. Pers 1 citroen uit. Roer 2 el citroensap door 125 g poedersuiker tot een stroperig glazuur. Voeg wat citroensap toe als het glazuur te dik is of wat poedersuiker als het te dun is. Versier de koekjes ermee. 3. Ook leuk: rozijnen als oogjes, amandelen als hazentanden, gemalen kokos als vachtje, halve rotellas (opgerolde dropveters) als snorharen, smarties voor neusjes en staartjes en pompoenpitten als handjes.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top