Bapao`s

  • Indonesisch, Tussendoortje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-03-2010
  • Bapao`s

    Bapao`s

    Bapao`s

Lekkere broodjes met rundvulling!

Deel dit recept

Ingrediënten
deeg

* 2 DL water
* 1 zakje gist
* 2 theelepels suiker
* 500 gram bloem
* snufje zout
* 2 eieren

vulling

* 350 gram rundvlees (ik heb soepvlees genomen: hier zit geen vet aan en koken is makkelijker omdat het kleine stukjes zijn > eerder gaar)
* 1 grote ui, fijngehakt.
* 2/3 teentjes knoflook, fijngehakt.
* 1 eetlepel djahé
* peper & zout
* 1 schepje suiker
* 3 eetlepels ketjap
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2483,35 kcal
Koolhydraten 400,93 g
Eiwitten 159,24 g
Vetten 22,22 g
Benodigdheden
stoompan

Voorbereiding

Allereerst het moeilijke deel: het deeg maken. Week de gist in het lauwe water met de suiker en laat dit even staan. Kneed de bloem met de eieren, zout en gistmengels goed door. Als het 1 deeg is doe je er een vochtige theedoek overheen en laat je het rijzen op een warme plaats. (vensterbank boven verwarming bijvoorbeeld).

Bereidingswijze

Ondertussen kun je de vulling maken: het gekookte rundvlees pluis je uit tot je hele fijne draadjes hebt. Fruit de knoflook en de uien in margerine, voeg hierna het rundvlees toe. Voeg daarna de kruiden en suiker toe en roer het goed om. Hierna voeg je ketjap toe en zet je het vuur uit om het te laten afkoelen.

Als je het deeg een uur hebt laten rijzen, moet je het opnieuw kneden en weer een halfuur laten rijzen. Als dit gedaan is kun je het deeg gaan verdelen in 12 ballen. Druk deze hierna plat met de hand, en vul ze met de vulling. Leg ze daarna op een stuk bakpapier met de naad naar beneden en laat ze weer 20 minuten rijzen.

Dit is een goed moment om de stoompan klaar te zetten en water te koken. Als het water kookt kun de bapao`s in delen gaan stomen: ik doe er 4 per keer omdat ze nog groter worden. De bapao`s moeten ongeveer een half uurtje stomen: dan zijn ze klaar.

Je kunt ze goed invriezen dus als ze niet worden opgegeten is dit geen punt, ik heb ze per stuk in een boterhamzakje gedaan en met zijn alleen in een grote diepvrieszak zo kun je er eentje uithalen als je er zin in hebt. Opwarmen in de magnetron :)

Bron

Internet

Serveertip

Lekker met chilisaus!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Wanderingstar avatar
Wanderingstar 06-10-2013

Ik heb jouw recept van het deeg genomen en ik heb nu fantastische wolkachtige luchtige bapao`s. Heb wel 3 eetlepels suiker gedaan ipv 2 theelepels. Mijn vulling is met gehakt en prei en wortel, gula java en gember.. maar dat kan iedereen natuurlijk maken zoals hij lekker vindt. Dankjewel!!!! :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten