1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Semifreddo met rood fruit

Semifreddo met rood fruit

Door: nmbvv

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-03-2010

Ingrediënten 6 personen


500 ml Griekse yoghurt
250 ml slagroom
6 eetlepels poedersuiker
Rood fruit naar smaak (frambozen, bramen, aardbeien etc., eventueel diepvries) voor ca. 3 personen.
Stuk of 10 amaretti (kleine bitterkoekjes)
Muntblaadjes om te garneren


Verder heb je nodig


Puddingvormpjes of een klein cakeblik, huishoudfolie en keukenmachine.

Semifreddo
Semifreddo

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bitterkoekjes zijn lastig met de hand te verkruimelen, dus doe dat in de Keukenmachine.
Halveer de vruchten. Als het niet de tijd van het jaar is voor rood fruit, dan kun je ook gemengd rood fruit of bosvructen uit de diepvries gebruiken, o.a. te koop bij de Albert Heijn.

Bereidingswijze

Sla de slagroom stijf met de suiker en spatel deze voorzichtig in een aparte kom door de yoghurt. Meng het fruit samen met de verkruimelde amaretti voorzichtig door het yoghurtmengsel. Bekleed de puddingvormpjes of het cakeblik met huishoudfolie. Zorg dat er voldoende folie over de randen hangt. Doe het mengsel in de vorm(pjes) en vouw de folie er overheen. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Door de folie kun je heel gemakkelijk het ijs uit de vorm krijgen. Als je een cakevorm hebt gebruikt, snijd het ijs dan in plakken. Garneren met een blaadje munt en eventueel wat verse vruchten of een vruchtencoulis naar smaak.

Bron

Nl.petitchef.com



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top