Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2010
  • Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

    Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

    Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 rode uien, in dunne halve ringen
* 4 el dragonazijn of ciderazijn
* 400 g rodekool
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, fijngehakt
* 2 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
* 200 g blauwe druiven, gehalveerd
* 200 g blauwe kaas (bijv gorgonzola of bleu d`Auvergne), in blokjes
* enkele takjes dragon, blaadjes grof gehakt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 545,28 kcal
Koolhydraten 43,27 g
Eiwitten 32,41 g
Vetten 22,71 g

Voorbereiding

Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snij de kool in zo dun mogelijke repen. Doe deze in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 min mee (de kool moet knapperig blijven). Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 min.

Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn.

Bron

Elle eten

Serveertip

Lekker met volkoren pitabroodjes.

TIP
Dit is ook een lekker bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten