Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-03-2010
Ingrediënten 4 personen
* 2 rode uien, in dunne halve ringen* 4 el dragonazijn of ciderazijn
* 400 g rodekool
* 2 el olijfolie
* 2 tenen knoflook, fijngehakt
* 2 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
* 200 g blauwe druiven, gehalveerd
* 200 g blauwe kaas (bijv gorgonzola of bleu d`Auvergne), in blokjes
* enkele takjes dragon, blaadjes grof gehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 545,28 kcal |
Koolhydraten | 43,27 g |
Eiwitten | 32,41 g |
Vetten | 22,71 g |
Voorbereiding
Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snij de kool in zo dun mogelijke repen. Doe deze in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 min mee (de kool moet knapperig blijven). Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 min.
Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn.
Bron
Elle eten
Serveertip
Lekker met volkoren pitabroodjes.
TIP
Dit is ook een lekker bijgerecht, maar laat de kaas dan weg.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties