Bladerdeeghapjes met champignons, katenspek en kaas
- Nederlands, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-03-2010
Champignons over. Katenspek over. Bladerdeeg in de vriezer. Dus wat lekkere hapjes gemaakt. Echt weer een heerlijk borrelhapje.
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg -150 gram champignons -
1 eetlepel zonnebloemolie -
5 plakjes katenspek -
2 plakken licht belegen kaas -
peper, zout -
los geklopte eidooier
Benodigdheden
bakpapier - koekenpanVoorbereiding
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij deze dwars door.
Maak de champignons schoon en snij ze in kleine stukjes. Snij de plakjes katenspek klein. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin op hoog vuur de champignons lichtbruin. Voeg het katenspek toe en bak dit even mee. Maak op smaak met peper en zout en laat wat afkoelen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op elke helft bladerdeeg een hoopje champignons.Leg hierop een klein plakje kaas. Klap het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed vast. Bestrijk het bladerdeeg met los geklopt ei. Bak de bladerdeeghapjes plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer ze direct.
Serveertip
De hapjes kunnen goed worden ingevroren. Laat ze dan voor het bakken niet ontdooien, maar bak ze bevroren. Je krijgt dan een goed resultaat. Baktijd is dan ongeveer 20 - 25 minuten.
Laatste reacties
Hallo Petra, Dit recept van jou heb ik in mijn kookboek gezet! Lijkt mij lekker! Bedankt en groetjes, Marijke
Hoi Petra. Volgende week komen de kleinkinderen en die zijn dol op bladerdeeghapjes. Ik zelf trouwens ook. Bedankt neem het mee. Groetjes Micky
Wat een leuk gerechtje. Zou je dit ook in een cupcakemaker kunnen bakken? Ik heb gelezen dat je daar ook bladerdeeghapjes in kan maken.
Deze ga ik vanmiddag maken, ik ben erg benieuwd!
Deze hapjes ga ik beslist snel maken. Dank je wel voor het recept. Groetjes, An
ik neem je recept mee, lijkt mij ook heerlijk. Groetjes, Adeline
Deze bladerdeeghapjes ga ik beslist binnenkort eens maken! Bedankt voor het recept! Groetjes,Marijke
Vanmiddag (voor bij de zaterdagmiddagborrel) heb ik jouw bladerdeeghapjes gemaakt. Ik had geen lichtbelegen kaas en heb toen overal een dun plakje zachte geitenkaas in gedaan. Ze waren heerlijk (en zo klaar!) Bedankt voor het recept. Groetjes, Hermien