knoflooksoep met gefrituurde chorizokruimels

  • Spaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2010
  • knoflooksoep met gefrituurde chorizokruimels

    Knoflooksoep met gefrituurde chorizokruimels

    Knoflooksoep met gefrituurde chorizokruimels

Knoflooksoep, met voldoende teentjes om het verschil te kunnen proeven en lekker veel room, want dat verrijkt de smaak. En ik kan u geruststellen, ook met gewone knoflook, en zelfs met iets minder teentjes smaakt dit soepje verdraaid lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 stukje chorizo (1 ons)
5 dl zonnebloemolie
1 liter krachtige kippenbouillon
15 (of iets minder) teentjes (roze) knoflook, gepeld
300 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 dl slagroom
1 eidooier
peper, zout en sereh (gemalen citroengras)
bieslook, geknipt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 595,91 kcal
Koolhydraten 8,01 g
Eiwitten 3,89 g
Vetten 60,77 g
Benodigdheden
Staafmixer en een een hoge pan.

Voorbereiding

Snijd de chorizo in plakjes, en snijd de plakjes in kwartjes.

Bereidingswijze

Laat de zonnebloemolie heet worden in een hoge pan, en frituur de chorizo in 40 seconden krokant, in twee porties. Laat uitlekken op keukenpapier, en verkruimel de stukjes, als ze afgekoeld zijn, tussen uw vingers.

Breng de bouillon aan de kook, doe er de knoflookteentjes en aardappelstukjes bij, en laat een half uur zachtjes doorkoken onder het deksel. Klop de eidooier door de room. Haal de pan van het vuur, doe het roommengsel bij de bouillon, en pureer met de staafmixer tot een uitbundig schuimige soep.

Bron

http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/knoflooksoep_met_gefrituurde_chorizokruimels.html

Serveertip

Breng op smaak met peper, zout en sereh, bestrooi met bieslook en chorizokruimels, en serveer meteen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten