Romige italiaans gekruide kalkoenreepjes
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-03-2010
Een super snel recept. En ook: Om je vingers bij af te likken!!!Reepjes kalkoen, snel gebakken in een romige saus met gedroogde tomaten en rode pesto.
Ingrediënten 4 personen
500 gram kalkoenreepjes of -blokjes -6 (half)gedroogde tomaten op olie -
200 ml slagroom of crème fraîche -
2 flinke eetlepels rode pesto-
peper, zout -
1 fijngesneden eetlepel peterselie -
eventueel een glas witte wijn -
2 theelepels paprikapoeder -
1 theelepeltje suiker -
2 theelepels (witte) balsamico-azijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 415,40 kcal |
Koolhydraten | 8,68 g |
Eiwitten | 33,75 g |
Vetten | 24,12 g |
Benodigdheden
wok of grote koekenpanVoorbereiding
Snij de (half) gedroogde tomaten in smalle reepjes.
Bereidingswijze
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten of neem gewoon olijfolie. Bak hierin de kalkoen snel rondom bruin. Kruid de kalkoen met peper en zout.
Blus eventueel af met de witte wijn en laat dit inkoken tot de kalkoen weer bijna droog is. Voeg de reepjes gedroogde tomaten, room en de pesto toe en breng alles aan de kook. Laat even koken tot de room wat dikker wordt. Maak op smaak met paprikapoeder, balsamico-azijn en suiker.
Serveertip
Heerlijk bij pasta of (courgette)rijst of gebakken aardappels.
Het recept van de courgette-rijst vind je bij mijn recepten.
Laatste reacties
Vandaag weer eens gemaakt. Viel erg in de smaak bij mijn gasten. Snel klaar en lekker.
Heel erg lekker; alleen één tip: de gedroogde tomaten (op oliebasis) staan nergens vermeld in de bereidingswijze. Ik ga het zeker nog een keertje maken.
Gisteren gemaakt met wat er nog in huis was: met kip en groene pesto. Was heel lekker!
Dat is een lekker idee, ik sla het meteen op! Bedankt hiervoor, Mia