Picadillo - zuid-amerikaanse gehaktschotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-03-2010
  • Picadillo - zuid-amerikaanse gehaktschotel

    Picadillo - zuid-amerikaanse gehaktschotel

    Picadillo - zuid-amerikaanse gehaktschotel

Picadillo is een rijke gehaktschotel die alleen kan worden geserveerd, maar wordt ook gebruikt als vulling voor tamales, empanadas en tacos. Picadillo wordt in heel Latijns-Amerika gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gekruid gehakt
1 ui fijn gesnipperd
4-5 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
2 Spaanse pepers pitjes verwijderd en in blokjes gesneden
4 middelgrote tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
8 groene olijven, ontpit en in vieren gesneden
2 el olijfolie
100 gr rozijnen (20 min laten weken in warm water)
1 paprika groen of rood, ontpit en fijngehakt
1 tl komijn
1 / 4 tl gemalen kruidnagel
3 tl bruine suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul. Voeg ui, knoflook en pepertjes toe en laat even meebakken.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat op een laag vuur alles gaar en het gehakt mooi bruin bakken.

Bron

www.about.com

Serveertip

Ook lekker met rijst of gebakken aardappels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten