Texels stoofpotje in de Slowcooker 2 pers.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-03-2010
  • Texels stoofpotje in de Slowcooker 2 pers.

    Texels stoofpotje in de Slowcooker 2 pers.

    Texels stoofpotje in de Slowcooker 2 pers.

Heerlijk uitgewaaid op Texel en weer gezocht naar recepten.
Dit recept past prima bij deze tijd en de geur brengt ons weer even terug op Texel.

Deel dit recept

Ingrediënten
• 250 g lamspoulet (grof gesneden)
• 100 g aardappels (geschild en in blokjes van ca. 1 cm.)
• 1 ui (grof gesneden)
• ½ prei (in halve ringen)
olijfolie
• 1 laurierblaadje
• 3 peperkorrels
• 1 takje tijm
• ¾ liter fond (lams)
•100 g witte kool (dungesneden)
• 1 wortel (in reepjes gesneden)
• 1 theelepel kerrie
• snufje zout
• snufje peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slowcooker, koekenpan

Bereidingswijze

Zet de slowccoker vol water..
1.Verhit de olie in de koekenpan en bak het lamspoulet aan. Voeg aardappels en ui toe en fruit dit mee. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes of een spatel. Voeg vervolgens laurierblad, tijm, peperkorrels en (lams)fond toe. Niet warm laten worden. Leeg de slowcooker. Doe het geheel over in de koude slowcooker. Zet het in de koude oven. Verwarm tot 170 gr. Het komt langzaam aan de temperatuur en laat het in de oven 2 uur zachtjes stoven.
2.. Voeg na 1 uur de prei toe. Voeg eventueel water toe. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en peper.
3. Bak de witte kool en wortel in de olie en breng het op smaak met peper, zout en een beetje kerrie.
4. Zet in een diep bord middenin wat warme reepjes wortel en kool. Schep hieromheen het stoofvlees met de gebonden saus. Is de saus te dun voeg dan wat arrowroot of een ander bindmiddel toe.

Bron

Texel

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten