Gevulde pannenkoeken met verse spinazie

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2010

Heerlijk recept van mijn collega Gerda. Zij heeft het weer van een vriend gekregen.En iedereen die het gegeten heeft, wil van Gerda het recept hebben. Makkelijk te maken.Heel handig dat je dit gerecht eventueel s ochtends kunt maken en s avonds pas in de oven schuift. Laat je niet verleiden om kant en klare pannenkoeken te gebruiken, die zijn te zoet voor dit gerecht.Reken ongeveer 2 gevulde pannenkoeken per persoon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 pak pannenkoeken mix.
-melk en eieren vlgs aanwijzingen op pak.
-boter of olie om te bakken.
-400 gram verse spinazie
-1 pakje kruidenkaas (boursin/ paturain o.i.d.)
-8 a 10 plakjes vegetarische ham
(broodbeleg, Tivall, AH)/of ontbijtspek voor vleeseters.
-1 zakje gezouten cashewnoten.
-100 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan,ovenschaal

Voorbereiding

-Maak pannenkoekenbeslag vlgs de aanwijzingen op de verpakking.
-Bak 8 a 10 dunne pannenkoeken.
-Was de spinazie goed en verwijder de steeltjes.

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Besmeer de pannenkoeken met een dikke laag kruidenkaas.
-Leg op iedere pannenkoek een plakje vegetarische ham/ of ontbijtspek.
-Bedek iedere pannenkoek met een flinke pluk rauwe spinazie.
-Strooi hierover een klein handje cashewnoten,plsmns 12 stuks per pannenkoek.
-Rol hierna de pannenkoeken voorzichtig op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.
-Bestrooi de pannenkoeken met de geraspte kaas.
-Bak het gerecht ongeveer 20 minuten in de oven.

Bron

van Gerda

Serveertip

-Serveer met een eenvoudige salade.
-De vegetarische ham kan prima weg gelaten worden in dit recept. Zonder smaakt ook goed.

Laatste reacties

bakselaar avatar
bakselaar 31-01-2013

Heerlijk, hier heb ik al 3 keer mensen blij mee weten te maken afgelopen halfjaar :)

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 09-10-2011

Hoi snoopcat, het water loop mij uit mijn mond. Het onderstaande is een reminder voor mezelf. Ingrediënten: Koopmans pannenkoekenmix eier, 250 gram blokjes ham, 3 bosuien, 450 gram spinazie, zout, peper, 125 gram ricotta, geraspte kaas, Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin 250 gram blokjes ham, voeg hieraan toe 3 fijngesneden bosuitjes. Bak het even kort mee en voe dan een pak van 450 gram diepvries spinazie toe (Als je verse spinazie neemt heb je zeker 1 1/2 kilo nodig!). Als de spinazie goed warm is, zet je het vuur uit en breng je het op smaak met wat zout en peper. Schep er 125 gram ricotta en een handje geraspte kaas toe. Meng het goed. Nu kan je de vulling op de pannenkoek leggen en rol hem goed op. Ik had genoeg voor 6 gevulde pannenkoeken. Leg de pannenkoeken in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 10 minuten. Daarna zijn de gevulde pannenkoeken klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten