Pastinaak stamppot

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-03-2010
  • Pastinaak stamppot

    Pastinaak stamppot

    Pastinaak stamppot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr. pastinaak;800 gr. aardappels;5 lente-uitjes; 1 rookworst;100 gr. ontbijtspek/spekjes;75 gr. geraspte kaas; 3 eetl. selderij;½ ltr. melk;50 gr. boter; peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureeknijper/stamper; ovenschaal

Bereidingswijze

Kook de aardappels en de pastinaak gelijk gaar in één pan. Afgieten, goed uitlekken en fijn stampen. Voeg boter en hete melk toe en roer tot een luchtige puree. Ondertussen spekjes uitbakken en op het laatst de lente-uitjes erbij. Rookworst garen en in plakjes snijden.
Spekjes/lente-ui, rookworst en selderij toevoegen.
In ovenschaal doen, kaas erover en in ± 10 min. bij 175 C. in de oven.

Bron

demo-kok AH

Laatste reacties

bouwjaar82 avatar
bouwjaar82 03-04-2014

Wat een lekker recept! Ik was niet bekend met pastinaak en vond de smaak verrassend lekker! Ik heb wel iets minder melk gebruikt maar de spekjes, worst en lente-ui erbij is echt goed!! Aanrader!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten