1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Zwitsers hapje

Zwitsers hapje

Door: buxtehude

  • Zwitsers, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-03-2010

Ingrediënten 4 personen


Per persoon 1 boterham, nar wens zonder korstjes
Per persoon 1 ei
plakjes Zwitserse kaas b.v. gruyere
witte droge wijn.
Naar wens peper, peterselie, scheutje slagroom


Verder heb je nodig


Metalen pannetje oovr in de oven


Ooit gegeten in een Zwitserse restauratie in de trein: eerlijk. Thuis nagemaakt. Natuurlijk: de Alpen voege er iets aan toe, maar toch!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven goed voor (stand 6), week de boterhammetjes in een flinke scheut witte wijn, kluts de eieren eventueel met wat peper en slagroom, vet het pannetje goed in.

Bereidingswijze

Bedek de bodem van het pannetje met de in wijn gedrenkte boterhammetjes, blag ze met dunne plakjes kaas, giet oer dit alles het eimengsel en zet het in de hete oven. Zodra et ei gestold is en de aas gesmolten is het klaar. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.. De rest van de wijn erbij drinken......

Serveertip

Liefst dus in de restauratie va een Zwitserse trein in een mooi landschap, maar kan ook op schoot

Bron

Zwitserse trein, nageaapt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van buxtehude
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top