1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische eieren

Indonesische eieren

Door: mizz-suzanne

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-03-2010

Ingrediënten 3 personen


* 3 eieren
* 1 eetlepel ketjap manis
* 3 eetlepels chilisaus
* 2 tomaten, in blokjes
* 2 teentjes knoflook, geperst
* 1 klein uitje, gesnipperd
* scheutje olie (sla, zonnebloem, soja)
* 75ML water


Verder heb je nodig


Steelpan, snijplank, mes

Indonesische eieren!

Lekkere eieren voor bij de rijsttafel!

Lekkere eieren voor bij de rijsttafel!

Lekker bijgerecht voor de Indische rijsttafel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uitje snipperen, tomaten in blokjes snijden, knoflook snijden/hakken.

Bereidingswijze

Eerst kook je de eieren hard in een steelpannetje, als deze gaar zijn laat je ze schrikken in koud water en pel je ze. In hetzelfde steelpannetje doe je een scheutje olie en doe hier het gesnipperde uitje in. Fruit dit uitje tot hij glazig is. Hierna bak je de tomaat en de knoflook mee voor 2 minuten. Het vocht uit de tomaat en de olie samen zorgen ervoor dat de knoflook niet verbrand. Daarna doe je de chilisaus, ketjap en water erbij en laat dit even koken. Hierna doe je de eieren erbij en laat het geheel voor ongeveer 5 minuten sudderen (met deksel!) de smaak trekt zo lekker in de eieren. Als de saus hierna nog te dun is kun je het eventueel langer laten sudderen.

Serveertip

Lekker voor bij de rijsstafel!

Als je het liever heter hebt, gebruik dan sambal in plaats van chilisaus.

Bron

Allerhande



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mizz-suzanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top