Gevulde zoete puntpaprika of grote champignons!
- Hongaars, Bijgerecht
- 20-30 min.
Lekker en ziet er leuk uit! Als je een mooi bolletje van de rijst maakt en garneert met wat overgebleven peterselie.Je kunt ipv de paprikas ook grote champignons gebruiken.
Ingrediënten 4 personen
2 zoete puntpaprikas/ 4 grote champignons/paddestoelenrunder gehakt
spekblokjes
champignons
2 vleestomaten
tomatenpuree
peterselie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
zwarte peper
zout
(als je van pittig houdt evt sambal of 1 rode peper)
paneermeel
parmezaanse kaas
Benodigdheden
Oven en wok
Voorbereiding
verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.Snij de uitjes,champignons,peterselie, rode peper fijn. Als je wilt kun je de tomaten ontvellen, door het velletje in te snijden en even in kokend water onder te dompelen, snijd daarna de tomaten in blokjes. Halveer de 2 paprikas en ontdoe ze van hun zaadlijsten. Vet een ovenschaal in en leg daar de 4 halve paprikas in.
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes zonder boter ong 2 minuten, voeg daarna de uigeperste knoflook en uitjes toe(en de fijngesneden peper of sambal) , ong 1 minuut fruiten. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Voeg de fijngesneden champignons toe. Hierna de kleingesneden peterselie, de tomaat en tomatenpuree. Verwarm ongeveer 2 minuten. Hierna voeg je wat paneermeel en naar smaak fijngeraspte parmezaanse kaas, peper en zout toe. Mocht het prutje niet smeuig genoeg zijn, dan kun je als het vuur uit is goede smaakvolle olijfolie toevoegen. Schep dit in de 4 halve puntpaprikas en bestrooi met de geraspte parmezaans kaas. Ongeveer 15-20 minuten in de oven en smullen maar!
Bron
?
Serveertip
lekker met (pandan-) zilvervlies rijst.