Gevulde zoete puntpaprika of grote champignons!

  • Hongaars, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Lekker en ziet er leuk uit! Als je een mooi bolletje van de rijst maakt en garneert met wat overgebleven peterselie.Je kunt ipv de paprikas ook grote champignons gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zoete puntpaprikas/ 4 grote champignons/paddestoelen
runder gehakt
spekblokjes
champignons
2 vleestomaten
tomatenpuree
peterselie
1 grote ui
2 teentjes knoflook
zwarte peper
zout
(als je van pittig houdt evt sambal of 1 rode peper)
paneermeel
parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven en wok

Voorbereiding

verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.Snij de uitjes,champignons,peterselie, rode peper fijn. Als je wilt kun je de tomaten ontvellen, door het velletje in te snijden en even in kokend water onder te dompelen, snijd daarna de tomaten in blokjes. Halveer de 2 paprikas en ontdoe ze van hun zaadlijsten. Vet een ovenschaal in en leg daar de 4 halve paprikas in.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes zonder boter ong 2 minuten, voeg daarna de uigeperste knoflook en uitjes toe(en de fijngesneden peper of sambal) , ong 1 minuut fruiten. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Voeg de fijngesneden champignons toe. Hierna de kleingesneden peterselie, de tomaat en tomatenpuree. Verwarm ongeveer 2 minuten. Hierna voeg je wat paneermeel en naar smaak fijngeraspte parmezaanse kaas, peper en zout toe. Mocht het prutje niet smeuig genoeg zijn, dan kun je als het vuur uit is goede smaakvolle olijfolie toevoegen. Schep dit in de 4 halve puntpaprikas en bestrooi met de geraspte parmezaans kaas. Ongeveer 15-20 minuten in de oven en smullen maar!

Bron

?

Serveertip

lekker met (pandan-) zilvervlies rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gokevanspall avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten