Kipreepjes Stroganoff

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2010
  • Kipreepjes Stroganoff

    Kipreepjes Stroganoff

    Kipreepjes Stroganoff

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr kipfilet
2 grote uien
350 gr champignons
2 rode paprikas
50 gr boter
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 tl paprikapoeder
1 dl bouillon (van tablet)
2 bekertjes crème fraîche
2 el vodka
zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de uien.
De paprikas wassen en in kleine blokjes snijden.
De champignons schoonvegen en in dunne reepjes snijden.
Snijd de kipfilet in reepjes van 5 cm en
bestrooi ze met zout, peper en wat paprikapoeder.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan.
Bak de reepjes kip op een hoog vuur rondom bruin.
Temper het vuur en laat de reepjes nog 3 minuten zachtjes bakken.
Neem de reepjes kip uit de pan.
Bak de ui in de rest van het bakvet glazig, voeg de plakjes champignons
en de paprikablokjes toe en bak ze zon 6 minuten mee.
Roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Kook dit een beetje in.
Roer de crème fraîche en de vodka door de saus.
Voeg de reepjes kip terug in de saus en laat het gerecht
door en door warm worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten