Franse erwtjes van nigella
- Bijgerecht
- 10-20 min.
Tijdens een kookprogramma op België zag ik dit recept en ik heb het meteen zelf klaargemaakt als uitprobeersel voor bij ons paasdiner.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 kropje little gems of een halve krop gewone sla 3 stengeluien 250 gram diepvrieserwtjes 1 geperst teentje knoflook 45 gram boter 125 ml kippenbouillonVoorbereiding
Snijd de uitjes in ringetjes, was de sla en snijd er repen van. Maak de bouillon van een half blokje.
Bereidingswijze
Smelt de boter in en bak hierin zacht de stengeluitjes aan. Voeg de knoflook en sla toe, roer tot deze geslonken is. Doe dan de erwtjes erbij en de bouillon. Laat 20 minuten pruttelen tot de bouillon is ingekookt tot een wat stroperige massa.
Bron
Uit het boek Nichella: Feest
Serveertip
Wij aten er puree en kabeljauw bij maar met gegrilde kip en ovengebakken aardappeltjes smaakt het ook prima.