Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Riojaanse karbonade

Riojaanse karbonade

Door: cuisinier63

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kopje olijfolie
4 groene paprikas
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl zout
8 kleine rijpe tomaten
1 kopje rode wijn (rioja)
4 stuks karbonade (rib of haas)
zout
versgemalen peper
olijfolie om te braden


Verder heb je nodig


Meerdere pannen

Riojaanse Karbonade
Riojaanse Karbonade
Riojaanse karbonade
Riojaanse karbonade

Heerlijk Spaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Één van mijn favorieten.
Wil je alles weten over het bakken van de perfecte karbonade? Kijk dan eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat je alle ingrediënten en materialen voor het pakken hebt.

Bereidingswijze

Kopje olijfolie in een pan verhitten en de gewassen, ontpitte en in vieren gesneden paprikas langzaam gaar smoren. De pan van het vuur halen en warm houden.
In een andere pan olijfolie verhitten, de gepelde en met zout fijngewreven teentjes knoflook glazig fruiten. De tomaten ontvellen, kruislings insnijden en in de knoflookolie zetten. Rode wijn erbij gieten, met peper, zout en eventueel wat suiker kruiden en op middelhoog vuur 8-10 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de paprikas voorzichtig door de tomaten scheppen. De karbonaden met zout en peper bestrooien en in de olijfolie braden. De paprika-tomatensaus over het vlees scheppen en opdienen. Eventueel garneren met fijngehakte peterselie

Serveertip

Lekker met Parijse aardappeltjes en een glas Rioja

Bron

De spaanse keuken (Ria van Eijndhoven)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisinier63
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top