1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Spruitjes
  6. Taco met spruitjes

Taco met spruitjes

Door: planco

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2010

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie traditioneel
2 rode uien
300 g rundergehakt
1 zakje taco-seasoning mix à 35 g
600 g spruitjes
(versgemalen) peper, zout
12 tacoschelpen
1 bekertje zure room à 125 ml
1 potje guacamole


Taco met spruitjes
Taco met spruitjes
Taco met spruitjes
Taco met spruitjes

De Belgen gaan er prat op dat de herkomst van spruiten in hun land ligt. In de 18e eeuw werd deze koolvariant het eerst in Belgie gekweekt. Vandaar de naam Brusselse spruiten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit in een braadpan de olie en fruit de gesnipperde ui.
Voeg het gehakt toe en bak het vlees rul.
Voeg de kruidenmix en 2,5 dl water toe.
Schep de schoongemaakte en gehalveerde spruitjes erdoor en stoof de spruitjes met de deksel op de pan in ± 10 minuten beetgaar.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingswijze

Verwarm de taco`s in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de taco`s met de spruitjes, de zure room en de guacamole op tafel en laat iedereen zijn eigen taco vullen

Variatietip: Voeg in plaats van het gehakt 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe aan de ui en warm de laatste minuut 300 g gerookte kipreepjes mee. Schep de spruitjes met de kip op verwarmde wraptortilla`s die zijn bestreken met zure room en belegd met reepjes ijsbergsla. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top