Limburgs Zuurvlees
- Streekgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 06-03-2010
Een lekker Limburgs streekgerecht waarbij je traditioneel paardenvlees laat sudderen in water/azijn/bier. Dit wordt vaak gegeten met frieten.
Ingrediënten 6 personen
- 800 gram veulen of paardenvlees (poulet); alternatief runderpoulet
- 5 dl. water
- 5 dl. azijn
- 500 gram dikke uien
- 5 eetlepels perenstroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- 3 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- peper uit de molen
- zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 263,95 kcal |
Koolhydraten | 22,95 g |
Eiwitten | 31,19 g |
Vetten | 3,04 g |
Benodigdheden
- grote ketel
- schuimspaan
- grote lepel
Voorbereiding
De poulet 24 uur marineren in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.
Bereidingswijze
- Het goed uitgelekte vlees aanbraden en afbraden en afblussen met de marinade.
- De grof gesneden uien apart braden en bij het vlees voegen.
- Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade.
- Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
- Als het vlees gaar is de plakken ontbijtkoek toevoegen om te binden
- evenals de perenstroop.
- Eventueel met peper en zout op smaak maken.
- De gewenste zoet/zuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat perenstroop toe te voegen.
Bron
Doorgegeven van ouders op kinderen
Serveertip
Heerlijk met zelfgemaakte frietjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties