Limburgs Zuurvlees

  • Streekgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2010
  • Limburgs Zuurvlees

    Limburgs Zuurvlees

    Limburgs Zuurvlees

Een lekker Limburgs streekgerecht waarbij je traditioneel paardenvlees laat sudderen in water/azijn/bier. Dit wordt vaak gegeten met frieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 263,95 kcal
Koolhydraten 22,95 g
Eiwitten 31,19 g
Vetten 3,04 g
Benodigdheden

  • grote ketel
  • schuimspaan
  • grote lepel

Voorbereiding

De poulet 24 uur marineren in water en azijn (50/50) met zout, peper, laurier en kruidnagels.

Bereidingswijze


  • Het goed uitgelekte vlees aanbraden en afbraden en afblussen met de marinade.
  • De grof gesneden uien apart braden en bij het vlees voegen.
  • Het geheel (ongeveer 2 uur) gaar laten sudderen in de marinade.
  • Schep van tijd tot tijd het schuim er af.
  • Als het vlees gaar is de plakken ontbijtkoek toevoegen om te binden
  • evenals de perenstroop.
  • Eventueel met peper en zout op smaak maken.
  • De gewenste zoet/zuur-verhouding kan bereikt worden door eventueel nog wat perenstroop toe te voegen.

Bron

Doorgegeven van ouders op kinderen

Serveertip

Heerlijk met zelfgemaakte frietjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten