Chocolade lavacakes

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2010
  • Chocolade lavacakes

    Chocolade lavacakes

    Chocolade lavacakes

Hemelse chocoladecakejes! Ze zijn vanbinnen nog vloeibaar als ze opgediend worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
5 eieren
5 eidooiers
125 gr suiker
250 gr cocolade puur
250 gr boter
50 gr bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spuitzak, kleine ronde schaaltjes, heteluchtoven.

Voorbereiding

-Vet de schaaltjes vast in met boter

Bereidingswijze

- Smelt de chocolade en boter in een pannetje
-Klop de eieren, dooiers en suiker door elkaar in een kom.
- Meng de gesmolten chocolade (wel even laten afkoelen) met het eimengsel.
- Voeg de bloem toe
- Doe dit mengsel in een spuitzak
- Doe het mengsel vervolgens met de spuitzak in de ingevette bakjes.
- Tenslotte doe je dit alles op 160 graden ongeveer 12 minuten in een hete luchtoven. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant helemaal gebakken is en binnenin er vloeibare chocolade overblijft!
- Let op! Dien dit direct op!
Je kan het beslag eventueel wel van tevoren maken en in de koelkast of de vriezer bewaren.

Bron

Life4You

Serveertip

Lekker met een bolletje ijs en eventueel een rode vruchten coulis.

Laatste reacties

jacgueline avatar
jacgueline 05-03-2010

Hoi lijkt me heerlijk dank je wel Groetjes Jacgueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten