New York Cheesecake (limoen)
- Amerikaans, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 05-03-2010
Heerlijke cheesecake en erg makelijk te maken
Ingrediënten 10 personen
1 rol biscuitjes120 gram gesmolten ongezouten boter
900 gram magere kwark
150 gram kristalsuiker
5 hele eieren
3 eiwitten
Sap van 5 limoenen
nog 110 gram kristalsuiker
rasp van één van de limoenen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 438,85 kcal |
Koolhydraten | 48,55 g |
Eiwitten | 13,31 g |
Vetten | 20,38 g |
Benodigdheden
mixer, springvorm van 24 cm doorsnede, oven, koelkastVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C
Doe bakpapier in de springvorm en vet de randen in met wat boter.
Bereidingswijze
Maal de biscuitjes tot poeder.
Meng het biscuitpoeder met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm.
Laat de bodem een half uur afkoelen in de koelkast
Mix de kwark glad en doe geleidelijk de suiker erbij.
Voeg één voor één de eieren toe.
Giet het limoensap erbij.
Mix tot alles goed gemengd is.
Het mengsel is een beetje dun, maar dat hoort zo.
Giet het mengsel op de bodem van de taart.
Zet de taart 55 minuten in de oven.
Na 55 minuten wil je dat de taart nog een beetje lobbig is.
Laat de taart 15 minuten afkoelen.
Verhoog de oven temperatuur naar 220°C
Klop de eiwitten en de suiker (evt. ook een beetje limoensap) en de limoenrasp tot er pieken blijven staan.
blijf kloppen tot je een glanzend dik mengsel hebt.
Verdeel dit over de kwarktaart. De laag moet ongeveer 2 cm dik zijn.
Met de achterkant van een lepel kun je er kuiltjes en pieken op maken.
Zet de taart nog 5 minuten in de oven tot de merengue goudbruin en krokant is geworden.
Bron
Jamie Oliver
Serveertip
Laat de taart voor serveren goed afkoelen
Het lekkerste is het om hem een dag van te voren te maken.
Laatste reacties
ben gek op Cheesecakes! Bedankt!
Ik heb een iets grotere taartvorm genomen, de vulling was precies goed. Je taart is alleen dan is minder hoog. Voor de topping 1 eiwitje meer nemen.
Bij mij werd de meregue maar niet krokant, na tien minuten toch maar uit de oven gehaald, voor de rest perfect!
Ik had hetzelfde probleem met deze cheesecake. De vulling wilde maar niet stevig worden. Uiteindelijk heeft ie zo lang in de oven gestaan dat hij helemaal uitgedroogd was. Erg jammer, want inderdaad, de smaak is op zich goed. Lekker fris.
Ik heb deze cheesecake gemaakt. De smaak was op zich prima, maar het zag er niet uit. De vulling bleef te zacht. Volgende keer dus maar langer in de oven. Maar ik vond de bodem van biscuitjes te dik (tussen 1,5 en 2 cm). Hoeveel gram biscuitjes gebruik je (ik had een rol van 200 gram)? En de schuimlaag bleef na het bakken los op de taart liggen en verschoof dus bij het optillen van de taart en bij het snijden. Zijn daar trucjes voor? Ik hoop op wat tips van een "ervaringsdeskundige". De taart is lekker genoeg om vaker te maken, maar zoals het bij mij uitpakte was het niet iets om gasten voor te zetten door het uiterlijk. Groet, Kimmetje
Bedankt voor dit lekkere recept, ik ga er snel mijn gezinsleden mee verrassen!