1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehakttaart in bladerdeeg

Gehakttaart in bladerdeeg

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2010

Ingrediënten 4 personen


7 plakjes bladerdeeg
1 courgette
1-2 witlof
500 gram gehakt
Bos wortelen
3 eieren
Koriander
Geraspte kaas
2 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Taartvorm 24cm


Gehakttaart in bladerdeeg
Gehakttaart in bladerdeeg

Gehakttaart in bladerdeeg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  • Snij de courgette in blokjes.
  • Schil de teentjes knoflook en snij deze in kleine stukjes.
  • Vet de taartbodem in

Bereidingswijze

Snij de wortelen in dunne plakjes en zet deze op het vuur. Snij de witlof en doe deze na ongeveer 10 minuten bij de wortelen.
Snij de champignons in dunne plakjes en bak deze in het vet. Doe na 5 minuten het gehakt, de courgette en de knoflook erbij.

Bedek ondertussen de taartbodem, ook de randen, met het inmiddels ontdooide bladerdeeg. Zorg dat het bladerdeeg goed tegen de rand aangedrukt zit, anders zakt deze naar beneden (wat overigens geen ramp is). Zet het bladerdeeg 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Giet de wortelen en de witlof als zij gaar zijn af. Als ook het gehakt met de courgette en champignons gaar is, zet het vuur uit en doe het gehakt samen met de wortelen en witlof in een kom. Laat het een paar minuten afkoelen.
Doe dan de eieren door deze mix heen. Voeg naar eigen smaak koriander, zout en peper toe. Haal de taartvorm uit de oven en giet de mix in de taartvorm met het bladerdeeg. Bestrooi het met kaas en zet het geheel nog 10 à 15 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Metu


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Metu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top