1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Ratatouille
  6. Merquez met saffraanrijst en pikante ratatouille

Merquez met saffraanrijst en pikante ratatouille

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2010

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika,
1 groene paprika,
1 gele paprika,
6 tomaten,
2 rode Spaanse pepers,
1 courgette,
1 aubergine (zie tip),
25 gram roomboter,
2 uien (fijn gesnipperd),
2 teentjes knoflook (fijngehakt),
1 eetlepel tomatenpuree,
zout,
cayennepeper,
1 eetlepel gesnipperde basilicum,
12 Merguez worstjes (zie tip),
200 gram rijst,
400 gram water,
1 dopje saffraandraadjes.



Marokkaans.
Marokkaans.

Een vrij pikante ratatouille met Merquez worstjes en saffraanrijst.
Als u het minder pikant wilt, dan kunt u het zaad van de rode Spaanse pepers verwijderen.
Merguez zijn pikante zuiderse worstjes, die bereid zijn met runds- of lamsvlees.
U kan ze vervangen door lamskoteletjes.
Die moet u wel kruiden met zout, cayennepeper en knoflook (of knoflookpoeder).
Rooster de koteletjes op de grill of op de barbecue.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de paprikas in stukken en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de paprikas in kleine dobbelsteentjes.

Snijd de rode Spaanse pepers in zeer dunne ringen (met het zaad).

Snijd de courgette met schil in kleine dobbelsteentjes.

Snijd de aubergine met schil in kleine dobbelsteentjes.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Schil de uien en snipper ze fijn.

Kerf de tomaten rondom 2 keer in en dompel ze gedurende 40 seconden in kokend water.
Laat ze in koud water schrikken.
verwijder de vel van de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.

pluk de blaadjes basilicum en snijd ze fijn.

Bereidingswijze

Smelt de roomboter en laat de uien glazig worden zonder te kleuren.
Voeg er ook gelijk de Merguez worstjes erbij.

Doe er de paprikas en de rode Spaanse pepertjes bij.
Voeg de knoflook toe en laat het 2 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Doe er de courgette, de aubergine en de tomatenpuree bij en laat het nogmaals 2 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Voeg dan de tomaten toe.

Laat het mengsel gedurende 3 minuten bakken en breng het op smaak met zout en cayennepeper indien nodig.

Doe er dan de basilicum bij.

Kook de rijst (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking) in water met de saffraandraadjes en een snuifje zout.
Als de rijst gaar is, drukt u de rijst in de potjes.

Warm de ratatouille eventueel even terug op.

Serveertip

Voor het serveren stort u de rijst op de borden en verdeelt u de ratatouille en de Merguez worstjes.

Schenk hierbij een glaasje rosé, Cote de Provence.

Eet smakelijk!

Bron

Http://www.kraotach.nl/recepten/marokko/merguezmetsaffraanrijst.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van onceinalifetime
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top