1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Visschotel uit de oven

Visschotel uit de oven

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2010

Ingrediënten 4 personen


  • 300 gram kabeljauwfilet, zonder vel en graat
  • 300 gram zalmfilet, zonder vel en graat
  • 400 milliliter volle melk, voor het pocheren van de vis
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 6 bosuitjes, in dunns ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 grote kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels slagroom
  • klontje boter
  • (versgemalen) peper en zout
  • 4 eetlepels geraspte kaas, voor het bestrooien

    Ingrediënten voor de witte saus:
  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 450 milliliter volle melk



Een ideaal gerecht om voor lastige eters allerlei groenten in te verstoppen, varieer naar eigen inzicht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius

Bereidingswijze

Leg beide soorten vis in een koekenpan, schenk de melk erover en pocheer de vis circa 10 minuten.
De melk mag niet koken.

Fruit de ui en bosuitjes in wat olijfolie glazig.
Maak het gare visvlees los met een vork en schep de stukken voorzichtig door het uienmengsel.
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook die gaar.
Smelt voor de witte saus de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit het mengsel al roerend een paar minuten.
Schenk geleidelijk de melk erbij, terwijl je roert met een garde.
Laat de saus enkele minuten op laag vuur doorkoken, tot hij is gebonden.
Meng de witte saus door het vismengsel en verdeel dat over de bodem van een ronde ovenschaal.
Giet de aardappelen af en pureer ze met de slagroom, een klontje boter en peper en zout naar smaak.
Verdeel de puree over de vis en groenten en strooi de kaas erover.
Zet het gerecht circa 15 minuten in de oven, tot de kaas borrelt.
Zet het gerecht voor het opdienen nog even onder de hete grill voor een mooi bruin korstje.

Bron

Tana Ramsey`s familiekeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top