1. Home
  2. Recepten
  3. Knapperige koolsalade

Knapperige koolsalade

  •  , Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2010

Ingrediënten 4 personen



  • 4 spruitjes
  • 4 (zomer) worteltjes
  • 1 appel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el. rozijnen
  • 8 pitloze witte druiven
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el. mayonaise (of yogonaise


Verder heb je nodig



  • Rasp
  • Mes
  • Mooie schaal of kom


Een heerlijke knapperige koolsalade die het hele jaar door gegeten kan worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de groenten en het fruit.
Schil de appel en maak de groenten verder schoon zoals je gewend bent
Rasp de spruitjes, de worteltjes en de appel op de grove kant van de rasp
Snijd de stengel bleekselderij in dunne plakjes
Wel de rozijnen in wat warm water
Snijd de druiven in kwarten

Bereidingswijze

Meng alle groenten met de (uitgelekte) rozijnen en de druiven in een mooie schaal of kom.
Maak een dressing van het sap van een 1/2 citroen en 2 el. mayonaise of yogonaise.
Schenk de dressing over de salade

Serveertip

Een lekker bruin of meergranen stokbrood smaakt hier altijd goed bij

Bron

Tana Ramsey`s familiekeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van raadhuis30
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top