1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tatin
  6. Tarte tatin

Tarte tatin

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2010

Ingrediënten 8 personen


180gr koude boter
150gr bloem
150gr basterdsuiker + 1 EL
4 breaburnappels
creme fraiche
50ml ijskoud water


Verder heb je nodig


Ovenschaal/ quichevorm (dia ong 26cm)
plastic folie of diepvrieszakje


Franse tarte Tartin- appeltaart op zn kop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng 80 gr van de boter met alle bloem in een kom met behulp van 2 messen, door de boter fijn te snijden. Voeg 1 EL basterdsuiker en 50ml ijskoud water toe. Kneed het geheel met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van en leg dat, afgedekt met vershoudfolie of in een diepvrieszakje, minimaal een half uur in de koelkast te rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de overen voor op 195 graden. Schil de appels en snijd deze in 4 parten, verwijder klokhuizen.
Snijd de rest van de boter (100gr) in blokjes en laat deze in een pan op laag vuur smelten. Zodra de boter gesmolten is 150gr basterdsuiker toevoegen en, zonder te roeren, op een halfhoog vuur verhitten tot er een bruine karamel onstaat.
Neem dan de pan van het vuur en giet de karamel in de quichevorm. Leg de appel-parten met de bolle kant naar beneden in de karamel. Probeer de hele vorm te vullen met appel.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan je vorm en leg deze over de appels. Zorg dat je het deeg goed "instopt" tussen de appels en de rad, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Zet de taart 50 minuten in de oven.

Serveertip

Laat de taart ong. 10 minuten afkoelen en serveer warm.
Neem een bord/schaal en leg deze omgekeerd op de vorm en draai het geheel snel om zodat de taart op het bord komt te liggen met het deeg onderop.

Serveer de taart warm met een schep creme fraiche.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannesh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannesh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top