chocolade taart

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-03-2010
  • chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

  • chocolade taart

    Chocolade taart

    Chocolade taart

Tip: Na 1 nacht is de taart nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
160 g Philadelphia Natuur of Philadelphia Natuur light
200 g Oreos chocoladevulling)
50 g roomboter
200 g Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0% vet)
75 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 g Côte d` Or melk- of pure chocolade (naar wens)
2 zakjes klopfix (à 8 gr)
3 dl slagroom
150 g Oreos witte vulling, topping
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de Philadelphia Natuur, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Versier de taart vlak voor het serveren: breek 150 gram Oreos in grove stukken. Verdeel over de taart.

Bron

philadelphia

Laatste reacties

geudens avatar
geudens 21-02-2011

dag Pauline, ALs je de boter laat smelten kan je gemakkelijker de koekjes erdoor mengen. Je moet dit dan wel even terug op laten stijven. grts Brigitte

lapaulina avatar
lapaulina 21-02-2011

Gisteren was ik jarig, dan maak ik altijd 3 smulwebtaarten! Deze was ook erg lekker! Wel machtig en een caloriebom... Vroeg me alleen af of je de boter voor de bodem moet smelten en dan de koekjes erdoor doen? groetjes Pauline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten