1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Consommé double royal.........

Consommé double royal.........

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2010

Ingrediënten 8 personen


400 gram Runderschenkel met been
1-1/2 liter Water
1-1/2 theelepel Zout
het wit van een middelgrote Prei
50 gram Knolselderij
1 middelgrote Wortel
1 middelgrote Ui
1 teentje Knoflook
2 Tomaten
200 gram grofgedraaid Rundergehakt
Zout
snufje Nootmuskaat
Peterselie

VOOR DE KERVELSOEP:
bosje verse Kervel (gedroogd kan ook maar is minder van smaak)
1 grote Mergpijp (langwerpig idien mogelijk)

VOOR DE EIERGELEI:
Zie appart recept


Verder heb je nodig


Soeppan (2x)
Mes(je)
Schuimspaan
Tefalpan


Consommé double royal.........
Consommé double royal.........
Consommé double royal.........
Consommé double royal.........

Deze dubbelgetrokken bouillon is aanrader, daar je er verschillende kanten mee uit kan; o.a. met kervel en rundermerg of met eiergelei (zie foto) enz. enz.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het wit van de schoongemaakte prei fijn
Schil het stukje knolselderij, en de ui, schrap de wortel
Snijd de ui in ringen en het overige in blokjes, rooster dit (niet te donker) in een anti-aanbakpan zonder boter (vet)
Snijd het gepelde knoflookteentje in vieren evenals de ontvelde en ontpitte tomaten

VOOR DE KERVELSOEP:
Kervel wassen kleinsnijden en droogslaan in oude theedoek (die niet naar wasmiddel ruikt)

Bereidingswijze

Zet het schenkelvlees in koudwater op (1-1/2 ltr.)en laat aan de kook komen (voor de kervelsoep de mergpijp mee laten trekken)
Schep met de schuimspaan het schuim eraf en doe het zout er bij (1-1/2 theel.)(zelf houd ik altijd per liter vloeistof 2 afgestreken teel. aan)
Doe nu alle groenten in de bouillon
Zet de deksel op de pan en laat 120 tot 180 minuten alleen maar trekken, tegen de kook aan (kleinste pitje) te hoog maakt de bouillon bitter!!
Doe in een andere pan de gehakt (in plukjes) en giet daar de afgevette bouillon op door een fijne zeef
Laat de gehakt 10 tot 15 minuten trekken (niet koken) en schep (schuimspaan) eruit als het boven komt drijven
En maak af met nog wat zout en nootmuskaat en peterselie

Serveertip

Heerlijk naturel of als kervelsoep, dan de mergpijp koud laten worden, de merg eruit duwen en in hele dunne plakjes snijden en in de bouillon doen met de verse kervel
Voor de eiergelei: zie mijn recept dat volgt.......Smakelijk

Bron

Uit eigen kookboekje ui de jaren negentig........



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eol1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eol1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top