1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Creme brulee
  5. kruidige griesmeel creme brulee

kruidige griesmeel creme brulee

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2010

Ingrediënten 4 personen


800 ml melk
200 ml room
1/2 vanilestokje opengesneden
1 steranijs
geraspte schil van citroen
75 gr. griemeel
50 gr suiker
1 eetl per pers extra voor crokant laagje



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de melk en de room in een pan. Voeg het vanillestokje en de steranijs en citroenrasp toe en breng aan de kook, en laat 5 min . zachtjes koken.Verwijder het vanillestokje en steranijs.
Roer het griesmeel en de suiker erdoor en breng opnieuw aan de kook.
Zet het vuur heel laag en roer geregeld door totdat de massa zo dik is als vla.
Verdeel de vla over vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen/opstijven in de koelkat
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de suiker en brandt er met een creme bruléebrander een krokant korstje opServeer direct

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top