Belgische frieten met stoverijsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2010
  • Belgische frieten met stoverijsaus

    Belgische frieten met stoverijsaus

    Belgische frieten met stoverijsaus

Amaai, das lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
800 ons biologische runderriblappen
peper en zout
olijfolie
6 sjalotten, gesnipperd
4 tenen knoflook, gehakt
4 laurierblaadjes
8 kruidnagels
4 dl runderfond
4 dl trappist (Belgisch bier)
1 dikke witte boterham, zonder korstjes
pittige mosterd
1,5 kg vastkokende aardappelen
2 liter runder- of andersoortig frituurvet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan. Frituurpan/hoge soeppan.

Voorbereiding

Snijd de riblappen in stukjes, kruid met zout en peper.
Schil de aardappelen, snijd ze in frieten, en dep ze droog. Verhit het vet in uw frituurpan, of gebruik desnoods een hoge soeppan.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een koekepan. Bak er het vlees bruin in, in 2 of 3 porties. Schep het daarna in een braadpan. Fruit ook de sjalot en knoflook even in de koekepan, en doe bij het vlees, met de laurier, kruidnagel, fond, en het bier. Besmeer de boterham rijkelijk met mosterd, snijd in stukjes, en doe bij het vlees. Zet de braadpan met deksel in een oven op 120 graden, en laat in 4 uur langzaam gaar worden.
Verhit het vet in uw frituurpan, of gebruik desnoods een hoge soeppan. Bak de frietjes in kleine porties eerst 5 minuten voor, op 160 graden. Laat ze helemaal afkoelen, en bak ze in twee minuten goudbruin op 185 graden, vlak voor het opdienen. Laat uitlekken op keukenpapier, en bestrooi met zout.

Bron

http://extra.volkskrant.nl/volkskeuken/recept/belgische_frieten_met_stoverijsaus.html

Serveertip

Schep de saus over of naast de frieten. Amaai, das inderdaad zeer lekker.

Laatste reacties

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 03-09-2010

Hoi "Will_S". Ik denk dat het 800 gram biologische runderriblappen moet zijn. Nu lijkt me dat voor 10 personen te weinig. Doe het op het "heilige oog" (term van mijn wijlen schoonmoeder Anne". Groet en maak er een mooi weekend van, Peter.

will_s avatar
will_s 01-09-2010

Peter ik zie dat in de krant ook 800 ons staat. Ach ja, vergissen is menselijk he ? Groetjes Willeke.

will_s avatar
will_s 01-09-2010

Hoi hoi. Dit is lekker !!! Dank je voor dit recept ! Maar ik zal toch maar 8 ons vlees nemen , inplaats 800 ons, ha ha. Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten