Bouillabaisse met Noordzeevis

  • Belgisch, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2010
  • Bouillabaisse met Noordzeevis

    Bouillabaisse met Noordzeevis

    Bouillabaisse met Noordzeevis

  • Bouillabaisse met Noordzeevis

    Bouillabaisse met Noordzeevis

    Bouillabaisse met Noordzeevis

Bouillabaisse met Noordzeevis

Tip :

De kippenbouillon geeft de soep een zachte, maar volle smaak. Als u geen visfumet en/of kippenbouillon hebt kunt u deze vervangen door water, wat wel voor een minder vollere smaak zorgt.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden : - voor 4 personen -

2 rode ponen in filets
4 stukjes kabeljauw van 40 gr.
4 stukjes pollak van 40 gr.
4 tongfilets
1 goudbrasem in filets
50 g handgepelde grijze garnalen
20 mosselen
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

voor de bouillabaisse:
2 ajuinen
1 wortel
½ bleekselder
2 venkelknollen
1 rode paprika
2 gr tijm
2 gr laurier
3 teentjes look
1 sinaasappel zonder schil
12 tomaten
4 eetlepels tomatenpuree
cayennepeper, paprikapoeder, saffraandraadjes
4 l visfumet
2 l kippenbouillon

Boodschappen bestellen

Voorbereiding



Reinig en was de groenten en snijd in kleine stukken. Verwarm de olijfolie in een kookpot. Bak de groenten, kruiden en look in de olijfolie.
Snijd de sinaasappel en tomaten in stukken en laat meestoven met de groenten. Voeg de tomatenpuree toe en roer om. Voeg de visfumet en de kippenbouillon toe en laat opkoken.

Bereidingswijze

Verminder het vuur en laat 3 uur zachtjes sudderen, voeg 10 minuten voor het einde naar eigen smaak de specerijen toe. Zeef de soep en breng opnieuw tot tegen het kookpunt.
Spoel alle stukken vis grondig onder koud water. Leg de vis in de soep volgens de dikte van het stuk (dikkere stukken eerst en op het einde pas de filets: deze hebben minder tijd nodig om gaar te worden).
Voeg net voor het serveren de mosselen en garnalen toe.

Bron

Visinfo.be

Serveertip

Serveer onmiddellijk met toast met aïoli (knoflookmayonaise).

Alternatieve vissen:

kabeljauw, zalm, zeetong, tongschar, tarbot, griet, rog, heilbot, pladijs, koolvis, schelvis, pollak, leng, zalmforel, zeebrasem, meerval, tilapia, snoekbaars, Groenlandse heilbot, steenbolk, heek, nijlbaars, pangasius, rode poon, goudbrasem

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten