Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gerookte sneeuwbal

Gerookte sneeuwbal

Door: planco

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2010

Ingrediënten 4 personen


225 gram gekookte garnalen
30 gram komkommer
125 gram zure room
3 takjes dille, gehakt
rasp van ¼ citroen
zout
versgemalen peper
8 plakjes gerookte zalm


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Gerookte sneeuwbal
Gerookte sneeuwbal

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de garnalen en hak ze grof. Schil de komkommer en snijd ze in stukjes. Doe de garnalen, komkommer, zure room, dille en citroen in een Blender en mix met korte pulsen tot een grove pasta

Bereidingswijze

Breng op smaak met zout
en peper. Bekleed 4 kleine ingevette souffléschaaltjes
 of timbaaltjes met gerookte zalm. De zalm moet over
de randen hangen. Verdeel het garnalenmengsel over
de bakjes en vouw de zalm er over dicht. Dek af met huishoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

Serveertip

Keer de schaaltjes om en serveer met knapperige stukjes witte toast



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top