1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Preitaart

Preitaart

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2010

Ingrediënten


6 plakjes bladerdeeg, 400 g prei, 150 g geraspte belegen kaas,
150 g rauwe ham, 3 eieren, 1 teentje knoflook,
1 bekertje crème fraiche, 1,5 dl melk, 1 tl currypoeder,
1 el maïzena, zout en peper naar smaak, boter of margarine
om de taartvorm in te vetten.
1 taartschaal 22 cm Ø



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze




Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.
Leg ze op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap 2 cm groter
dan de taartschaal. Bekleed de ingevette taartvorm met het uitgerolde deeg. Druk het goed aan en snijd
het overtollige deeg weg. Prik de bodem op regelmatige afstanden met een vork en zet de taartschaal tot
gebruik in de koelkast.

Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne ringen. Was ze en laat ze goed uitlekken. Snijd de rauwe
ham in kleine stukjes. Pers de knoflook over de ham.
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Roer de maïzena aan met de melk en klop er de crème fraiche, de eieren, de currypoeder door. Maak het
op smaak met zout en peper. Schep de prei, kaas, ham en knoflook door elkaar en verdeel het mengsel in
de vorm. Giet er de eierroom over. Zet de vorm op de bakplaat, schakel na 10 min, de oven terug naar 200 ºC
en laat de taart in 20 25 min. goudbruin bakken.






Serveertip

Serveer de taart warm of lauwwarm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top